Daca nu ai venit aici ca sa auzi de jocuri, nu stiu ce cauti aici.

Nu postez regulat.

luni, 4 aprilie 2011

Magicka

Ai zice ca am scris gresit titlul, dar nu. Asa se cheama.
Un gen complet nou, jocul asta nu-l poti compara cu aproape nimic. Poate cu alchimia.
Nu are grafice EXTRAORDINARE, dar sunt frumoase. Muzica, insa, este rafinata, chiar si atunci cand se schimba gradual in muzica de razboi atunci cand esti pe cale sa te lupti. Pana si muzica din meniu este minunata.
Jocul este vorba de 1-4 vrajitori, porniti intr-o aventura de basm care se poate schimba oricand. Vlad, profesorul tau, care SIGUR NU E VAMPIR, te ghideaza in aceasta aventura (pana cand te lupti cu el, ups!).  (Ei hai, nu era evident?)
Jocul se joaca astfel: ai mai multe elemente(apa, foc, pamant, frig, viata, arcana, fulger si scut) pe care le combini in feluri inimaginabile. Exemple: apa + foc = abur; frig + apa = gheata; arcana + fulger = RAZA MORTII etc.
Apropo, sunt unele elemente care nu pot fi combinate (pamant + fulger, arcana + viata etc.), precum si efecte preexistente (daca mergi prin apa esti ud: daca invoci fulger te electrocutezi; trebuie sa te usuci cu foc). De asemenea mai exista si formulele Magicka, magii invocate prin combinarea anumitor elemente intr-o anumita ordine, cu un alt efect, gasite sub forma de carti vechi in lumea vrajitorilor. Spre exemplu, una dintre cele mai folositoare este Revive, adica reinvierea(fulger + viata + SPACE).Vrajile pot fi invocate fie in fata, in jur sau pe tine. Magicka sunt universale. Experimentele sunt incurajate, deoarece poti gasi unele combinatii care fac jocul extrem de usor, dar cu altii in jurul tau, e enervant. Acest joc iti va strica probabil multe prietenii, dar te vei distra de minune in acest timp. Un joc care merita jucat doar cu cel putin inca cineva.

P.S. In curand va aparea Magicka Vietnam!

Un comentariu: